Polin

Sprekers

Tijdens het Polin-forum van 7 februari ontmoet je uitzonderlijke mensen die hun ervaringen met je zullen delen en van gedachten wisselen.

« Leren onderhandelen als een echte pro »

5 juli 2018

« Polin Forum »

7 februari 2018

« Leren onderhandelen als een echte pro »

5 juli 2018

« Polin Forum »

7 februari 2018

Meryame Kitir

Meryame Kitir is geboren en getogen Limburgse. Ze groeide op in Maasmechelen en woont vandaag in hartje Genk. Ze werkte tot 2014 in de Ford-fabriek. In 2006 merkte sp.a haar maatschappelijke en sociale inzet op en vroeg haar de stap naar de politiek te zetten. Ondanks haar federaal mandaat, is ze nog jarenlang actief geweest op Ford Genk, dicht bij de mensen op de werkvloer én in contact met de bedrijfsleiding. Een jaar later zette ze haar eerste stappen in de Kamer, als federaal volksvertegenwoordiger.

Meryame Kitir is sinds 10 juni 2007 federaal Volksvertegenwoordiger voor de kieskring provincie Limburg. Ze houdt zich hoofdzakelijk bezig met sociale thema's, daarvan getuigt haar lidmaatschap van de commissie sociale zaken. Welke initiatieven Meryame tot nu toe in het parlement nam, kan je nagaan in het volledig overzicht op de site van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

In 2015 nam Meryame Kitir de fakkel als fractievoorzitter van de sp.a in het federaal Parlement over van Karin Temmerman. Ze blijft zich focussen op thema's die te maken hebben met werk en sociale dumping.