Polin

Volgende vergaderingen Save the date

Gemeentelijke verkiezingen: bereid je voor op het laatste stuk met POLIN en ontmoet pittige dames

Op 29 september, van 15.00 tot 18.00 uur

> Inschrijvingen

Kandidaat op 14 oktober of gewoon nieuwsgierig en zin om inspirerende vrouwen te ontmoeten? De verkiezingsdatum nadert en wilt u deze komende dagen goed gebruiken? Wat te doen? Wat te vermijden? Hoe te handelen? Op 29 september, van 15.00 tot 18.00 uur, vindt u een antwoord op deze vragen tijdens een workshop. Georganiseerd door Polin, de incubator die vrouwen van alle politieke strepen helpt bij het betreden van de politieke arena en bij het vooruitkomen in de politiek. Een hands-on workshop om je te ondersteunen en van het laatste deel van je campagne een plezier en een succes te maken.

Adres van de dag: Thon Hotel EU, Wetstraat 75, Rue de la Loi, 1040 Brussel

PROGRAMMA

15:00: Welkom en introductie

Door Assita Kanko, oprichter van Polin en auteur van 'Leading Ladies. Maak je ambitie waar’, een boek voor alle vrouwen die hun stem willen laten horen en hun doel bereiken.

15.15 uur: getuigenissen met onze gasten

Lydia Guirous, 33 jaar, voormalige woordvoerdster van Nicolas Sarkozy en nu van de partij "Les Républicains". Zij zal haar ervaringen binnen de Franse politieke en de lessen die ze er uit trok, met ons delen. Rosine Sori Coulibaly, minister van Economie en Financiën van Burkina Faso en voormalig VN-functionaris zal zich ook bij ons voegen. Ze zette haar eerste stappen in de politiek naast Thomas Sankara op lokaal niveau. Haar ervaring en ideeën om burgerzin in onze steden nieuw leven in te blazen, zullen ongetwijfeld zeer inspirerend zijn.

15.45 uur Interactieve PR & Communicatie Workshop

Om alle kansen te benutten

Onze expert is Kristien Vermoesen, partner van het communicatiebureau FINN PR

Je leert precies :Hoe je als politica IETS kan opsteken van de wetenschappelijke literatuur. Je krijgt tips die je in de laatste weken naar de verkiezingen toe in de praktijk kan gebruiken. En je leert waarom het onderwerp van een meme worden nu een goede of een kwade zaak is voor je campagne.

17h00 - 18h00 Networking

Hoe te registreren? Via deze link

> Inschrijvingen


« leren onderhandelen als een echte pro »

5 Juli – van 8u30 tot 14u te Brussel

Workshop en netwerken
Facebook Brussels Office,
35 Regentlaan

Door professor Luis Almeida Costa, die ook lesgeeft aan INSEAD

Vrouwen worden over het algemeenminder goed behandeld, zowel op economischgebied als in machtscentra. Kijk naar de loonkloof; politieke ondervertegenwoordiging; op verschillende plekken zijnbelangrijke posities voor ons verboden .... Wat als we de dingen zouden veranderen? Laten we leren om te anticiperen, vragen en echt krijgen wat we willen, terwijl we constructieve langetermijnrelaties opbouwen.

Deze onderhandelingsworkshop biedt een strategisch en geïntegreerd perspectief op de voorbereiding en aanpak van verschillende situaties. Het ontwikkelt een analytisch kader dat de deelnemers helpt hun onderhandelingspositiete begrijpen. En die te verbeteren door verschillende tactieken, waarna stappen in de goede richting gezet kunnen worden.

We bekijken onderhandelingsproblemen. We nemen één geval onder de loep met slechts twee gesprekspartners en we stellen een alternatief voor: package deal. We pakken het probleem van het identificeren van effectieve compromissen aan en introduceren het fundamentele concept van "efficiencyratio" in meerpartijenonderhandelingen over meerdere kwesties. Daarnaast bestuderen we de belemmeringen waarmee onderhandelaars vaak worden geconfronteerd. We bespreken hoe we het onderhandelingsproces kunnen beheren als het de bedoeling is om constructieve, langdurige relaties op te bouwen.

Programma

De deelnemers bereiden de onderhandeling voor (instructies worden een paar dagen van te voren aan deelnemers verstrekt).

  • 8: 30-8: 45 Inleiding
  • 8: 45-10u15 Deelnemers voeren de onderhandelig uit
  • 10: 15-10: 45 Pauze
  • 10: 45-11: 45 Nabespreking van de onderhandelingen
  • 11: 45-12: 30 Package Deals: Concepten en tactieken
  • 12:30 Conclusie en netwerking

> Inschrijvingen