Polin

Intervenants

Vous vivrez des moments uniques avec des femmes puissantes et exceptionnelles mais humbles et prêtes à vous écouter et à partager leur histoire avec vous. Qui sont-elles?

« J'apprends à négocier comme une pro »

5 juillet 2018

« Polin Forum »

7 février 2018

« J'apprends à négocier comme une pro »

5 juillet 2018

« Polin Forum »

7 février 2018

Meryame Kitir

Meryame Kitir is geboren en getogen Limburgse. Ze groeide op in Maasmechelen en woont vandaag in hartje Genk. Ze werkte tot 2014 in de Ford-fabriek. In 2006 merkte sp.a haar maatschappelijke en sociale inzet op en vroeg haar de stap naar de politiek te zetten. Ondanks haar federaal mandaat, is ze nog jarenlang actief geweest op Ford Genk, dicht bij de mensen op de werkvloer én in contact met de bedrijfsleiding. Een jaar later zette ze haar eerste stappen in de Kamer, als federaal volksvertegenwoordiger.

Meryame Kitir is sinds 10 juni 2007 federaal Volksvertegenwoordiger voor de kieskring provincie Limburg. Ze houdt zich hoofdzakelijk bezig met sociale thema's, daarvan getuigt haar lidmaatschap van de commissie sociale zaken. Welke initiatieven Meryame tot nu toe in het parlement nam, kan je nagaan in het volledig overzicht op de site van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

In 2015 nam Meryame Kitir de fakkel als fractievoorzitter van de sp.a in het federaal Parlement over van Karin Temmerman. Ze blijft zich focussen op thema's die te maken hebben met werk en sociale dumping.